arrow_drop_up arrow_drop_down

Jouw business dit jaar verdubbelen?

Switch Online Marketing helpt met het bereiken van jouw doel!

Hoe dan?

Chris van der krieke


Ik kan me goed voorstellen dat je de titel van de pagina leest en dat je denkt: Mijn business verdubbelen, dat zal wel... makkelijker gezegd dan gedaan en dan nog, moet ik dan ook twee keer zo hard gaan werken? Daar heb ik helemaal geen tijd voor...


Om je business te verdubbelen hoef je niet harder te werken, maar wel slimmer. Zo moet je je als ondernemer focussen op de zaken waar je zelf goed in bent, en de zaken waar je minder goed in bent uitbesteden. Als je namelijk alles doet, ben je overal gemiddeld in. Voor veel ondernemers is dit echter lastig. Je herkent je vast wel in de uitspraak: "Als het goed moet gebeuren moet je het zelf doen..."


Hier liepen wij ook bij de IMU tegenaan en daarom heeft Tonny in 2017 een cruciaal onderdeel van de IMU volledig losgelaten en aan mij overgedragen. Wie Tonny een beetje kent weet dat hij dat heel lastig vindt... ;) Het was juist dit onderdeel wat een grote rol heeft gespeeld in de verdubbeling van de IMU in 2016 en enorme groei in 2017.

Ik heb het dan over de Facebook Marketing! 

2 voorbeelden van de impact van Facebook Marketing

Hoe we IMU.nl verdubbeld hebben

De IMU maakte het afgelopen jaar een flinke groei door in Facebookfans (van 20.000 naar 38.500), opt-ins op de mailinglijst (+17.000 in 2016) en in omzet (van 489.500 naar 1.000.000+) te verdubbelen. Deze groei kwam, naast de SEO-strategie voornamelijk door een uiterst effectieve Facebook strategie.


Vanaf 2016 wilde Tonny zich meer op de 'binnenkant' van zijn business focussen en dus kreeg ik de verantwoordelijkheid voor het opzetten en optimaliseren van alle campagnes. Ik kreeg alle ruimte om me hier volledig in te specialiseren. Ik las alle blogs en trainingen, volgde wereldwijd alle Guru's en leerde met vallen en opstaan alle geheimen van Facebook Adverteren.


Dit was al snel terug te zien in de resultaten. We behaalden niet alleen meer resultaat maar de prijs die we betaalden per opt-in/lead werd al gauw 4x goedkoper. De kosten per inschrijving daalden met elk webinar en het allermooiste: door slim gebruik te maken van 'tripwire sales' konden we de kosten nog verder drukken en direct winst te maken op de advertenties! 

Van niets naar honderden nieuwe klanten... 

Afgelopen jaar heeft Chris naast de IMU ook voor Albert Sonnevelt een Facebookstrategie opgezet. Dit met name voor zijn bedrijf Coachplek.nl. Albert is een perfect voorbeeld van een gepassioneerde ondernemer met een goed product en ongekende drive voor zijn vak, maar zonder echte online marketing expertise. Daarom heeft hij dit aan ons uitbesteed.


Chris runde zijn Facebook strategie volledig zelfstandig. Hij liet zijn bereik groeien, breidde zijn mailinglijst uit en vul zijn webinars/events. Albert had er zelf geen omkijken naar, het enige wat hij doet is alle binnenkomende leads opvolgen. Zo vullen we elkaar perfect aan: ik bereik ze, hij vangt ze op.


Elke euro die Albert via ons in Facebook Marketing heeft geïnvesteerd is vrijwel direct in veelvoud terugverdiend. Prachtig om te zien dat Coachplek.nl hierdoor in zeer korte tijd (het bestond toen nog maar enkele maanden) al honderden deelnemers in haar nieuwe lidmaatschap (25 euro per maand) heeft gekregen en daarnaast constant door blijft groeien.

Wat onze klanten zelf zeggen:

Als je zelf alles doet, ben je blijkbaar overal gemiddeld in... Daarom heb ik mijn Facebook Marketing uitbesteed aan Switch. Switch doet het vele malen beter én goedkoper dan ik zelf. Hierdoor groeien we keihard en zitten o.a. onze webinars steevast vol met enthousiaste leads. Heerlijk dat ik hier geen omkijken meer naar heb!

Tonny Loorbach

Imu.nl Huddle.nl

Voor mij zijn ze bij Switch echte Facebook Marketing Magiërs. Sinds Switch voor Coachplek.nl en AlbertSonnevelt.nl de Facebook campagnes verzorgt, komt elke geïnvesteerde euro meervoudig terug en zijn we supersnel vanuit niets naar honderden (betalende) leden gegaan. Switch is mijn inkomsten navelstreng met de digitale buitenwereld.

Albert Sonnevelt -

Sonnevelt opleidingen Coachplek

Chris en Dennis van Switch leveren snel resultaat zonder je te verwarren met allemaal technische termen. 

Fijne samenwerking tot nu toe en een dikke aanrader als je serieus bent over social admarketing.

Bnar

Puur Figuur

Enkele klanten van Switch Online Marketing:

Wat zijn de speerpunten van zo'n Facebook strategie?

Vlijmscherpe targetting

De advertenties van IMU en Coachplek zijn vlijmscherp getarget. We hebben BIG data gebruikt om tot de meest relevante doelgroep te komen. Dat zorgt ervoor dat de kosten per lead/klant vele malen lager zijn.

Constante optimalisatie

Facebook marketing is iets waar je bovenop wil zitten. Je wilt constant optimaliseren om meer bereik te krijgen maar tegelijkertijd minder te betalen dan nodig is. Ook hebben campagnes regelmatige vernieuwing / uitbreiding nodig.

Voorkom de 'Domheidsbelasting'

Facebook geeft jou als ondernemer ook advies in hoeveel je per klik zou moeten betalen, welke doelgroep relevant voor je is, welke posts je moet boosten etc. Deze adviezen laten jou echter meestal te veel betalen voor te weinig resultaat.

Tripwire sales

Om de advertentiekosten te drukken en nieuwe leads direct klant te laten worden gebruiken we een zogenaamde tripwire sale. Door dit op de juiste manier te integreren kun je direct je advertentiekosten terugverdienen.

Converterende salesfunnel

Continu nieuwe mensen door een geautomatiseerde, en goed converterende funnel sturen levert een stroom op van nieuwe leads (die je enkel nog hoeft op te volgen) en nieuwe klanten. Je automatiseert je marketing.

Webinars, marketing acties en productlanceringen

Voor zowel de IMU als Coachplek hebben we andere saleskanalen ingezet die we doormiddel van Facebook Ads direct op het hoogtepunten promoten aan koopgrage deelnemers en bezoekers. Dit zorgt voor piekmomenten in je omzet.

Switch Online Marketing BV

Na het succes van Albert’s campagnes hebben Tonny en ik besloten om ook andere ondernemers te gaan helpen aan een super effectieve Facebook strategie. Hiervoor hebben we samen het bedrijf Switch Online Marketing BV opgezet. 


Switch staat voor het verschil wat wij kunnen maken voor jouw business, een verschil van donker naar licht, van uit naar aan. Bij Switch kun je jouw volledige Facebookstrategie neerleggen. Gooi het maar bij ons over de schutting. Wij zorgen ervoor dat je jouw ideale doelgroep bereikt en een stroom aan nieuwe klanten binnenhaalt terwijl jij je in de tussentijd kunt focussen op waar jij goed in bent of energie van krijgt!

Wie zijn wij?

Chris van der Krieke is de mede-oprichter van Switch Online Marketing. Met meer dan 15 jaar ervaring in de Sales en Marketing bij de meest uiteenlopende bedrijven weet hij als geen ander hoe je effectief je doelgroep kunt bereiken en in beweging te krijgen. 


In de afgelopen jaren heeft Chris bij de Internet Marketing Universiteit het klappen van de zweep geleerd als het gaat om online marketing en dan met name de kant van de social media adverteren en conversieoptimalisatie. Hij heeft een enorme drive om campagnes rendabel te maken en ondernemers te voorzien van effectieve campagnes die helpen om hun doel en visie te realiseren. De impact die we daarmee samen maken. Dat is mijn drive. 


Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een team van zeven gedreven social media marketing specialisten. Wij leren je graag kennen in een intake gesprek en vertellen je graag welk verschil we kunnen maken en hoe!

Wie ben jij?

  • Idealiter ben je een ondernemer die een enorme wil heeft om te groeien. 
  • Naast je wil heb je ook de mogelijkheid om te groeien. 
  • Je hebt een product of dienst die schaalbaar is en weet dat je een verschil kan maken als je de juiste mensen bereikt.
  • Je gelooft in de impact die jouw product of dienst maakt bij je klanten.
  • Je ziet de waarde in van het uitbesteden van specialistisch werk en de waarde van je eigen uren.
  • Als laatste ben je ook in staat om te investeren in jouw bedrijf. Er moet een budget zijn om te adverteren.

Om er zeker van te zijn dat we een match zijn starten we elke samenwerking altijd met een intake gesprek. Daar bespreken we dieper wie je bent wat je doet en vooral; Waarom je het doet. 

Hoe werkt het uitbesteden aan Switch?

Gratis Intake

Strategie bepalen

Campagnes opzetten

Heldere rapportage

Continu bijsturen

Uitbreiden /opschalen

Wat kost dat? Facebook Marketing uitbesteden?

We werken bij Switch met vaste maandbedragen (vanaf € 650,- per maand) voor het verzorgen van je Facebook Advertising strategie.

Helder en transparant. Uiteraard is dit per situatie verschillend. Het ligt er namelijk aan hoever jij wilt gaan met je Facebook strategie en hoeveel campagnes er nodig zijn. Dat stemmen we samen af. Waar je in ieder geval wel vanuit kan gaan is dat het goedkoper is dan:


  1. Een goede Marketeer op je loonlijst zetten
  2. Zelf aanklooien, uren verliezen en kostbare fouten maken
  3. Per uur een prijzig marketingbureau of dure freelancer inhuren
  4. Mark Zuckerberg's woonlasten ;)

Goed dat je de kansen al pakt die er op Facebook zijn te vinden. Goed is de vijand van geweldig. Wellicht liggen er juist voor jou nog wel hele mooie kansen op het vlak van optimalisatie en A/B testen. In een persoonlijke sessie kunnen we kijken wat er al goed gaat en wat er beter kan.

Ook ondernemers zijn net mensen, als je weet dat 90% van Nederland actief is op Facebook en daarvan 2/3e zelfs dagelijk actief is. Moeten hier ook directeuren, eigenaren en andere Business to Business mensen aanwezig zijn (Wie dat ook mogen zijn ;)

Aangezien we niet altijd aanwezig zijn op kantoor en zelfs vaak in het buitenland verblijven kiezen we voor ander vormen van contact zoals: Mail, Whatsapp (bellen), Skype, Facetime etc. Genoeg manieren om met ons in contact te komen!

Wij zijn niet altijd lijfelijk aanwezig op kantoor. Wij geloven in het nieuwe werken, waardoor je kan werken waar, wanneer en hoe je wilt. Wat wij belangrijk vinden zijn de prestaties en de loyaliteit van onze medewerkers naar onze klanten toe. Om teleurstelling te voorkomen zouden wij voor een mail of Facebook Messenger kiezen :)

Een garantie geven is lastig, vooral in dit vakgebied. De ROI is van zoveel verschillende factoren afhankelijk. De garantie die we wel geven is dat wij tot het uiterste gaan om de campagnes van onze klanten winstgevend te krijgen en hun business te vergroten!

Voor niks gaat de zon op (gelukkig) en uiteraard moet bij ons de kachel ook branden. Aangezien elke klant anders is en daarom ook andere wensen heeft zijn onze diensten altijd maatwerk.
We werken met een opstartfee om de perfecte ads, doelgroep en campagne op te zetten en daarna een maandelijkse fee om alles te monitoren en te optimaliseren en bij te werken.

Voordat wij met iemand in zee gaan wil ik heel zeker weten dat we een match zijn en dat wij ook geloven in jouw product of dienst. In de strategiesessie komen we daar snel genoeg achter.
Strategiesessies zijn ook niet voor iedereen. Heb je nog geen budget om te adverteren en weet je nog niet goed wat je wil, wacht dan af tot mijn online training klaar is. Kun je daar lekker mee gaan knallen.

Een goede marketeer is moeilijk te vinden. Of hij/zij heeft al een baan, of werkt als freelancer.
Met een beetje geluk vind je een junior marketeer die je maandelijks een fiks bedrag moet betalen en die je ook nog mag bijspijkeren op online marketing gebied. Dan kun je beter een lager maandbedrag betalen aan Switch Online Marketing. Dan weet je zeker dat een expert zich buigt over jouw marketing en je elke euro die je investeert ook meervoudig terugverdient.

Overtuigd? Neem dan direct contact op voor de intake!