Wat is facebook eigenlijk? Facebook is één van de meest populaire social media kanalen. In juni 2017 waren er zelfs meer dan 2 miljard mensen actief op dit netwerk. Je kan de app downloaden via de app store of je kan naar de site gaan. Het voordeel van de app is dat je ingelogd blijft en dat je makkelijke foto’s kan delen vanaf je telefoon. Registreer jezelf en je bent in bezit van een persoonlijk facebook profiel.

Wat is facebook dan precies en wat kan je er mee? Je kan mensen opzoeken in de zoekbalk en deze een vriendschapsverzoek sturen. Wanneer deze geaccepteerd wordt, zul je hun foto’s en verhalen voorbij zien komen wanneer je aan het scrollen bent op je tijdlijn.Op facebook kan je een groot aantal foto’s tegelijk posten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om ze in mappen te plaatsen. Ook zie je veel korte updates voorbij komen, of wat langere verhalen. Posts kunnen gedeeld worden van andere accounts, bijvoorbeeld memes, quotes of bepaalde oproepen. Je kan mensen taggen in posts wanneer je een foto van hen op de tijdlijn plaatst, maar ook als je wilt dat ze een melding krijgen van een bepaald post die je voorbij ziet komen. Ook zie je voorbij komen wat je vrienden liken of waar ze op reageren. Daarnaast heeft facebook een functie waarmee je chats kan starten met mensen. Je kan bij je instellingen bepalen wie jouw profiel kunnen bekijken. Alleen je facebookvrienden. Vrienden van vrienden, of je kan kiezen voor een openbaar profiel. Op je profiel kan je informatie over jezelf kwijt. Waar je woont, waar je geboren bent en wanneer. Ben je vrijgezel, bezet, getrouwd enzovoort.

Wat is facebook 2017? Hoewel veel dingen hetzelfde zijn gebleven heeft dit social media platform nogal wat updates ondergaan. Wat is facebook 2017 in vergelijking met voorgaande jaren? Je kan tegenwoordig stories delen om je facebook vrienden up to date te houden van jouw bezigheden. Dit zijn foto’s en filmpjes die je plaatst, maar die na 24 uur weer verdwijnen. Door deze update is de lay-out van facebook ook enigszins verandert. Boven de tijdlijn vind je een camera icoontje. Hiermee kan je direct een foto maken met je smartphone en deze delen als een facebook storie. Je kint ook je eigen foto aanklikken bij verhalen. Nadat je een foto hebt gemaakt is deze te pimpen met verschillende maskers en filters.

Artikelen in Wat is Facebook?