Facebook komt met Mid-Roll Ads voor Video's
30 januari 2017 
1 min. leestijd

Facebook komt met Mid-Roll Ads voor Video's

Facebook video, inmiddels wordt er 100 miljoen uur aan video bekeken op Facebook, per DAG! En dat getal is al jaren explosief aan het groeien. Tot nu toe was het voor de makers van deze video’s nog niet mogelijk om volledig te profiteren van deze bizarre getallen. Het plaatsen van exclusieve video content was voor veel producenten nog niet lucratief. tot nu toe.

Midd-Roll advertenties

Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat hij wil gaan testen met het vertonen van advertenties tijdens het afspelen van video’s. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor pre-roll advertenties, je kent het wel van Youtube, rustig afwachten totdat je de advertentie kan doorklikken. Maar Mark wil een andere benadering gaan proberen.

55% van de inkomsten voor de content eigenaar

Advertenties mogen van Mark pas beginnen na 20 seconden videospeeltijd, een unieke benadering in online videoland. De inkomsten van deze advertenties worden door Facebook gedeeld met de eigenaar van de content. Aangezien 55% van de inkomsten naar de eigenaar van de content gaat is de verdeelsleutel gelijk met de huidige koning van de video Youtube.

Facebook vs Youtube

Rechtstreekse aanval op Youtube

Dit gaat de klachten van veel netwerken en videomakers wegnemen die nu weinig tot geen inkomen uit hun waardevolle content halen via Facebook. Mocht het plan van Mark uitgerold worden kan dit echt een heel groot verschil gaan maken voor de huidige videomarkt. En zal het Youtube een flinke knauw kunnen opleveren in haar inkomstenstroom.

Within 5 years, Facebook will be mostly video
Mark Zuckerberg

De aandacht van de kijker grijpen

De Mid-Roll  video advertenties zijn eerder al getest in de Facebook Live video’s en zullen naar alle waarschijnlijkheid dit jaar uitgerold op andere video formats.
De nieuwe advertentiemogelijkheid mag pas gaan draaien op het moment dat de kijker 20 seconden kijkt en bij filmpjes van minimaal 90 seconden.
Zaak voor de ontwikkelaars van filmpjes om de aandacht van de kijker vast te houden om te zorgen dat de kassa gaat rinkelen.

View of niet?

Tot nu toe telde Facebook een view op het moment dat iemand minimaal 3 seconden een video kijkt, iets wat nogal voor wat opschudding zorgt aangezien veel video’s automatisch beginnen te spelen op de tijdlijn van veel gebruikers.

Wat vind jij? Mid-Roll adverties, Yay of toch NEE?

Over de schrijver
Reactie plaatsen