Wat is online marketing?

Wat is online marketing?

Wie succes wil bereiken met een website of webshop, moet aandacht besteden aan online marketing. Wat is online marketing? Het is kortweg een vorm van marketing waarbij de focus ligt op het online genereren van bezoekers en/of klanten van een website of webwinkel. 

Net zoals bij gewone marketing worden verscheidene tools gebruikt om de website/shop in kwestie naambekendheid te geven. Het uiteindelijke doel is echter om méér producten te verkopen, een dienst aan te bieden of meer bezoekers te genereren.

Online marketen is complexer dan de meeste mensen denken, en er komt heel wat bij kijken. Als je meer informatie zoekt over online marketing en wat de voordelen ervan zijn - lees dan snel verder!

Wat is online marketing? En enkele voordelen!

Tegenwoordig valt online marketen niet meer weg te denken uit de wereld van de website of webshop. Vaak wordt er beroep gedaan op een online marketingbureau om de marketing te doen, maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Hieronder enkele voordelen van online reclame:

1. Een transparante vorm van marketing

Eerst en vooral is online marketen vooral interessant aangezien het aantal bezoekers en sales er gemakkelijk mee gemeten kunnen worden. Tegenwoordig bestaan er tal van online tools die het mogelijk maken om precies te weten hoeveel bezoekers een website heeft per dag, en hoeveel producten er werden verkocht. In tegenstelling tot gewone marketing heeft men dus een veel beter zicht op de groei van een website of webwinkel.

2. Een specifieke doelgroep bereiken

Daarbij is het bij online reclame ook een stuk eenvoudiger om een bepaalde doelgroep te bereiken. Op basis van keywords, search results en andere parameters wordt bepaald welke mensen een advertentie voor een website of webwinkel te zien krijgen. Dat verhoogt op zijn beurt ook de kans dat een bezoeker producten of diensten gaat aankopen. Voor wie een bepaalde niche direct wil aanspreken, is online marketen een must.

3. Het voordeel van social media marketing

Een onderdeel van online marketen is social media marketing, dat betrekking heeft op het tonen van advertenties of platforms als Facebook en Instagram. Door middel van deze advertenties is het mogelijk om via filmpjes, foto's en posts bepaalde producten of diensten in de kijker te zetten. Deze interactieve vorm van marketen zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn een dienst of product aan te kopen!

4. Automatische marketing

Ten slotte is online marketen ook handig omdat een groot deel van het proces eigenlijk als vanzelf gaat. Er is inderdaad nogal wat tijd, kennis en energie voor nodig om alles op punt te zetten - maar zodra dat achter de rug is (en er genoeg is geïnvesteerd), zorgt momentum ervoor dat jouw bedrijf of webshop sneller aan bekendheid wint!

Vertrouw op een online marketing specialist voor de beste resultaten

Online reclame kan niet meer weggedacht worden uit de wereld van vandaag, waar het internet alles verbindt. Het spreekt dan ook voor zich dat een online marketing specialist zeker een meerwaarde kan betekenen. De wereld van het internet, advertenties en de sociale media is zo complex dat er zonder professionele insteek weinig kans op slagen is.

Een van de belangrijkste aspecten van online reclame is SEO, een afkorting voor Search Engine Optimization. Door middel van keywords op een website of webshop is het mogelijk om die hoger te doen ranken op zoekmachines, waaronder Google. Hoe hoger een website of shop rankt, hoe meer bereik deze zal hebben bij internetgebruikers. Een online marketing professional weet als geen ander hoe SEO in elkaar zit en wat er moet gebeuren om jouw webshop- of site functioneel en doeltreffend te maken!