Wat is Social media?

Wat is Social media?

Vrijwel iedereen maakt er tegenwoordig gebruik van: social media. De meeste mensen hebben wel één of meerdere social media accounts en gebruiken dit privé ook veelvuldig. Ook voor ondernemers liggen er echter gouden kansen bij social media. Het is de ultieme mogelijkheid om zichtbaar te zijn voor je klanten en potentiële klanten.

Door actief te zijn op social media sta je dicht bij je klanten. Het werk echter ook andersom: je leert je doelgroep nog beter kennen en kun van alles te weten komen over hun wensen en behoeften. Daar kan de reclame en marketing weer op toegespitst worden. Daarnaast is vrijwel iedereen actief op social media en is het daardoor perfect geschikt om op te adverteren. Maar wat is social media dan eigenlijk?

Wat is social media?
Kortgezegd is social media een breed verzamelbegrip voor alle internetnetwerken waarbij gebruikers informatie met elkaar delen. Dat gebeurt vaak op een grappige, gebruiksvriendelijke en leuke wijze. Mensen gebruiken social media vaak om dingen uit hun leven te delen. Die informatie kun je op heel veel verschillende manieren delen. Denk daarbij aan tekst, maar ook aan geluid en beeldmateriaal. Delen staat centraal bij social media.

Het wordt social media genoemd omdat deze media je in staat stellen om te socialiseren met de andere gebruikers. De meest gebruikers van social media doen dit voor privé doeleinden. Daarnaast is echter vrijwel ieder zichzelf respecterend bedrijf actief op social media. Grote en bekende voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Opvallend is daarbij dat ieder social media platform weer de focus op iets anders ligt.

Bij Twitter ligt de focus vaak op tekst en discussies op politiek en maatschappelijk vlak. Instagram draait vooral om foto's en YouTube is hét platform voor video's. Bij Facebook richt men zich vooral op vriendschapen en intensief sociaal contact tussen de gebruikers onderling. Door hiervan op de hoogte te zijn, kun je erg gericht een marketingcampagne via social media starten.

Nu je een antwoord hebt op de vraag wat is social media, kun je jezelf gaan richten op de vraag hoe je dit in kunt zetten voor je bedrijf!
Reactie plaatsen