Hoe werkt Instagram?

Hoe werkt Instagram?

Instagram is een steeds populairder wordende app waar je foto’s en korte filmpjes op kan delen. Maar hoe werkt instagram nou precies?

Je kan Instagram downloaden via de appstore. Registreer jezelf door een nieuw account aan te melden of meld je aan via facebook.

Kies een gebruikersnaam. Dit kan je eigen naam zijn, maar natuurlijk ook een nickname. Onmisbaar bij instagram is natuurlijk een profielfoto.

Deze app draait namelijk om foto’s. Instagram zal je in het openingsbeeld accounts laten zien van bijvoorbeeld vrienden die je op facebook hebt en open populaire accounts die veel volgers hebben. Natuurlijk kan je zelf ook accounts opzoeken door zoekwoorden of accounts in de zoekbalk in te tikken. Bij je instellingen kan je kiezen of je een open of gesloten account wilt. Bij een open account kan letterlijk iedereen je volgen en je foto’s en video’s zien.

Bij een gesloten account sturen instagrammers je een volgverzoek en kan je ervoor kiezen die te accepteren of te weigeren. Je volgers zullen jouw posts op hun tijdlijn voorbij zien komen en deze kunnen liken of erop kunnen reageren. Op jouw tijdlijn komen alle foto’s voorbij van degenen die jij volgt.

Hoe werkt instagram wanneer het neerkomt op foto’s posten?

Om een foto te posten kies je er een uit je galerij. Selecteer deze en kies voor delen. Dan klik je het instagram icoontje aan. Ook via instagram zelf kan je een foto delen. Klik op het plusje midden onder in je scherm en doorzoek je galerij naar die perfecte foto. Je kan met instagram een filter op je foto zetten en het contrast veranderen. Ook is een blur-effect mogelijk. Als laatste kan je een omschrijving toevoegen aan je post en mensen taggen die op de foto staan en die je op instagram hebt.

Hierdoor zullen zij een melding krijgen en jou foto makkelijk kunnen opzoeken. Ook kan je hashtags gebruiken. Zet na de hashtag een woord neer in je omschrijving zonder spatie ertussen. Zo kunnen mensen jouw post terugvinden door dit woord in te voeren in hun zoekbalk.

Wanneer je een open account hebt, zal dit je dus helpen meer volgers te krijgen. De foto’s die jij liket op je tijdlijn, kan je ook weer terugvinden. Deze worden namelijk opgeslagen op jouw instagramaccount. Jouw volgers kunnen ook zien welke posts je liket.
Reactie plaatsen