Hoe werkt LinkedIn?

Hoe werkt LinkedIn?

Ook LinkedIn kan worden toegevoegd bij het lijstje van de veel gebruikte sociale media. Het is een online sociaal netwerk dat voor iedereen gratis te gebruiken is.

Dit sociale netwerk richt zich specifiek op professionals, anders dan Facebook. Bij LinkedIn wordt geprobeerd contact te zoeken en te vinden met professionals die een toevoeging zouden kunnen zijn voor jouw bedrijf of bij jouw netwerk.

Hoe werkt LinkedIn?
Allereerst maak je eenvoudig een account aan op het platform. Hierbij vul je de gegevens in die bij jou van belang zijn. Nadat je het account hebt aangemaakt, zoek je de personen op met wie jij een connectie wil maken. Vaak kun je de eerste contacten door een gestandaardiseerde mail te versturen naar jouw mailcontacten, waarnaar zij jouw verzoek kunnen bevestigen.
Hierna kun je jouw profiel aanvullen.

Zo kun je aangeven waar je werkt, wat jouw werkervaring is en welke opleidingen jij hebt gevolgd. Om het profiel iets persoonlijker te maken, kun je jouw hobby’s en interesses toevoegen.
Ook kan op Linkedin eenvoudig activiteiten worden geplaatst, die vervolgens worden gezien door jouw contacten. Deze berichten kunnen ‘interessant’ worden gevonden door op het duimpje onder een activiteit te klikken.

Wanneer jij graag op een activiteit van iemand wil reageren, die je dit eenvoudig door op het tekstballon onder een activiteit te klikken en zo te reageren. Een activiteit delen? Ook dit is mogelijk. Klik onder de activiteit op het pijltje, zodat de activiteit ook op jouw tijdlijn terecht komt.

Voordelen LinkedIn
Aan het gebruik van LinkedIn als sociaal netwerk zijn vele voordelen verbonden. Wij noemen er graag een paar voor je op:
  • LinkedIn is manier om gratis een sociaal netwerk op te bouwen;
  • Het is eenvoudig in gebruik;
  • Plaats vacatures op LinkedIn om zo sneller een goede toevoeging te vinden bij jouw bedrijf;
  • Ook solliciteren kan via dit platform;
  • In jouw profiel kan jouw CV worden geplaatst;
  • Plaats advertenties relevant aan jouw bedrijf.
Reactie plaatsen