Wat is Facebook Business Manager?

Wat is Facebook Business Manager?
Facebook Business: wat is het en hoe gebruik je het?


Vrijwel iedereen gebruikt Facebook als sociale media platform. Wat bedrijven echter niet altijd weten, is dat Facebook ook uiterst geschikt is voor zakelijk gebruik. Zo kun je aan de hand van Facebook eenvoudig adverteren voor jouw bedrijf via jouw zakelijke Facebook. Echter is het hierbij belangrijk, dat de advertenties niet met jouw persoonlijke profiel worden geplaatst maar juist met het Facebook profiel van jouw bedrijf. Juist hiervoor biedt Facebook Business Manager de oplossing. Wat is Facebook Business Manager en waarvoor biedt het uitkomst?

Wat is Facebook Business Manager?
Facebook Business Manager is een tool van Facebook die het adverteren nog eenvoudiger maakt. Zo kunnen meerdere advertentieaccounts of Facebook pagina’s met elkaar gekoppeld worden, waarbij eenvoudig meerdere personen toegang kan worden verleend aan deze accounts.

Hoe gebruik je Facebook Business Manager?
Aan de hand van een 4-stappenplan kan worden uitgelegd hoe jij Facebook Business Manager kan toepassen binnen jouw bedrijf. Deze stappen dienen gevolgd te worden en worden hieronder uitgelegd.

Stap 1: het aanmaken van jouw Business Manager
Voordat je kunt beginnen, moet je allereerst een account aanmaken voor Facebook Business Manager. Vul hierbij de naam van jouw bedrijf in om het benodigde Facebook profiel vervolgens te koppelen aan de website van jouw pagina.

Stap 2: advertentieaccount of pagina toevoegen
Een advertentieaccount kan eenvoudig worden toegevoegd. Klik in het menu van Business Manager op ‘nieuwe toevoegen’ en maak direct een account aan om deze vervolgens toe te voegen.

Stap 3: een advertentieaccount of pagina claimen
Wanneer je een advertentieaccount of pagina hebt aangemaakt voor het bedrijf, dien je deze te claimen. Een pagina kun je claimen door in het menu op ‘middelen claimen – Pagina’ te klikken, waarnaar je de URL van de aangemaakte pagina invoert. Een advertentieaccount kun je claimen door in het menu op ‘middelen claimen – Advertentieaccount’ te klikken en een Business-ID in te voeren.

Stap 4: personen toevoegen aan het advertentieaccount
Natuurlijk wil je ook andere personen binnen jouw bedrijf toegang verlenen aan het advertentieaccount, zodat jij niet zelf de gehele advertenties hoeft te verzorgen. Dit doe je door bij het menu op ‘Bedrijfsinstellingen – Personen’ te klikken en het e-mailadres in te voeren van de persoon die jij wilt toevoegen.

De voordelen van Facebook Business Manager
Er zijn vele voordelen verbonden wanneer jij gebruik gaat maken van Facebook Business Manager. De vier voornaamste voordelen zijn als volgt:
  • Het eenvoudig beheren van jouw advertentieaccounts en –pagina’s;
  • Alle resultaten en betalingen in een overzicht weergegeven;
  • Het gemakkelijk beheren van machtigingen tussen adverteerders, partners en bureaus;
  • De mogelijkheid om andere personen toegang te verlenen tot advertentieaccounts, Facebook pagina’s of applicaties.
 Naar boven


Margreet Rolink
Door

Margreet Rolink

op 13 Mar 2018

Zijn er kosten verbonden aan promotie door facebook business?

Reactie plaatsen