Hoe installeer ik een Facebook Pixel op mijn website?

Facebook advertenties worden veelvuldig gebruikt door bedrijven. Dat is ook niet zo vreemd aangezien er wereldwijd miljarden verschillende gebruikers van Facebook zijn. Daardoor wordt het voor ondernemers en bedrijven natuurlijk ook ontzettend interessant.

Zodra je met Facebook advertenties aan de slag gaat, kom je er al snel achter dat het eigenlijk nodig is om een Facebook pixel op je WordPress website te plaatsen.

Zo'n Facebook pixel is eigenlijk een code die op je website geplaatst kan worden. Daardoor is het mogelijk om een speciale doelgroep te maken, conversies te meten en van alles kunt optimaliseren voor de advertentiecampagne. Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Ofwel: hoe installeer ik een Facebook Pixel op mijn website?

Voor dat we dat bespreken is het belangrijk om te weten hoe je een Facebook pixel maakt. Dat doe je eenvoudig vanaf het advertentiebeheer gedeelte van Facebook.

Door naar alle hulpmiddelen te navigeren, kom je automatisch terecht bij 'Pixels' dat onder het kopje middelen te vinden is. Vanaf hier is het eenvoudig om een Facebook pixel te maken. Kies een naam die goed bij het bedrijf past en vervolgens kun je de pixel eenvoudig aanmaken.

Hoe installeer ik een Facebook Pixel op mijn website

Zodra je de pixel gemaakt hebt, kun je kiezen voor 'Pixel nu installeren'. Je ziet dan direct de code die je op je website kunt plaatsen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je deze per ongeluk weg klikt. In dat geval kun je alsnog kiezen voor 'pixelcode weergeven'. De code kun je eenvoudig kopiëren.

Daarna hoef je deze alleen maar op je website te plakken tussen de codes head. Dat kan bij WordPress op verschillende manieren. Je kunt direct de codes van je bestanden veranderen. Sommigen vinden dat echter te gewaagd en zijn bang dat ze schade aan de website toebrengen. In dat geval kun je gebruik maken van een plugin.

Per Page Head is daar een goed voorbeeld van. Via deze plugin is het zeer eenvoudig om de Facebook pixel te plaatsen op de juiste plek. Zodra het is gebeurd wil je natuurlijk weten of het ook daadwerkelijk werkt. Dat kun je eenvoudig controleren door je website te bezoeken en vervolgens de Pixels pagina van Facebook te openen. Als het goed is hoort de pixelstatus daar dan op actief te staan.
Reactie plaatsen