Wat zijn Facebook Ads?

Wat zijn Facebook Ads?

Als er iets heel populair is, kun je daar als onderneming je voordeel mee doen. Wanneer een bepaalde website of medium veelvuldig bezocht of gelezen wordt, kan een advertentie bijvoorbeeld erg effectief zijn. Wellicht is dat dan ook de reden dat social media platforms de laatste jaren zo populair zijn bij veel ondernemers.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om op deze manier te adverteren. Facebook is een goed voorbeeld van een social media platform waarop je uitstekend kunt adverteren. Je kunt op die manier namelijk op een zeer gerichte wijze je doelgroep bereiken met een boodschap die je zelf bepaalt. Daarvoor maak je gebruik van Facebook ads. Maar wat zijn Facebook ads dan eigenlijk precies?

Wat zijn Facebook ads?
Facebook ads zijn eigenlijk niets meer of minder dat advertenties op Facebook. Er is echter een belangrijk verschil tussen Facebook ads en normale advertentiesop internet. Facebook doet er bij deze advertenties namelijk haar best voor om ze zo goed mogelijk te integreren in de normale Facebook omgeving.

De advertenties komen in de normale tijdlijn van de gebruikers terecht en lijken heel erg op de normale berichten die zij daar zien. Bovendien stelt Facebook je in staat om de Facebook ads te targetten. Dat betekent dat je specifiek kunt bepalen wie de advertentie gaat zien. Bijvoorbeeld: Je wilt dat je advertentie voor zeevishengels getoond wordt aan mannen uit Zeeland tussen de 25 en 55 die als interesse zeevissen hebben.

Door die mogelijkheid zorgt Facebook ervoor dat je met de Facebook Ads ongekend gericht reclame kan maken. Daardoor verspeel je geen reclamebudget aan mensen die toch niet geïnteresseerd zijn in je producten. Overigens is het in dat geval wel erg belangrijk om de doelgroep van je onderneming of product goed voro ogen te hebben. Wist je trouwens dat Facebook ads ook nog eens relatief goedkoop zijn?
Reactie plaatsen