Wat is Facebook Marketing?

Wat is Facebook marketing?

Facebook marketing is een vorm van marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van Facebook advertenties op basis van Google AdWords. Deze reclame verschijnt op de Facebook profielen van mensen, die op basis van hun voorkeuren of wensen op zoek zijn naar specifieke producten. Hieronder enkele interessante voordelen van marketing via Facebook.

Doelgericht adverteren

Ten eerste is het mogelijk om met Facebook advertenties heel doelgericht reclame te maken. De advertenties worden immers niet zomaar aan iedereen getoond, maar enkel aan die mensen die interesse zouden kunnen hebben voor het product of de dienst die jij aanbiedt. Met andere woorden, die specificiteit van de reclame maakt het een erg doeltreffend hulpmiddel om snel jouw doelgroep te bereiken, met overtuigende reclame!

Accurate reclame voor jouw bedrijf

Een ander voordeel van Facebook voor bedrijven is dat de reclame op basis van op grote schaal verkregen informatie over gebruikers, advertenties plaatst. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke interesses, voorgaande aankopen van bepaalde producten of diensten en voorkeuren op het vlak van woonstijl, lifestyle en meer. Dit maakt Facebook reclame erg efficiënt en dus ook beter om potentieel bezoekers aan te trekken. Het resultaat is dat de mensen die je reclame te zien krijgen, sneller geneigd zijn om jouw product of dienst daadwerkelijk aan te kopen!

Betaalbaar adverteren via Facebook

Facebook adverteren is daarbij ook heel erg goedkoop, zeker in verhouding met de waarde die je eruit kunt halen. Bedrijven weten tegenwoordig maar al te goed dat marketing en reclame veel geld kosten, maar dankzij Facebook hoeven ze zich niet meer blauw te betalen. Facebook advertenties kosten een peulschil, zeker voor bedrijven die al wat succes hebben en dus op een buffer beroep kunnen doen. Dergelijke online marketing is gemakkelijker zonder risico te doen, en dat maakt het de ideale oplossing voor start-ups of bedrijven die de wereld van online marketing eerst wat willen aftasten.

Social proof: de basis van een goed marketing netwerk

Vervolgens hanteert Facebook ook een concept dat bekend staat als social proof. Dit is eigenlijk een manier om mensen die reclame te zien krijgen, al meteen te overtuigen van de waarde van dat product. Dit gebeurt door te laten zien aan die mensen welke van hun vrienden of kennissen al producten of diensten bij het bedrijf in kwestie hebben gekocht. Social Proof maakt het mogelijk om nieuwe bezoekers of klanten, die nog niet zeker zijn van een aankoop, over de streep te halen!

Meer overzicht op je online marketing

Ten slotte is het bij Facebook advertenties gemakkelijk om méér zicht te hebben op het succes van je marketing, zodat je je volgende beslissingen daarop kunt afstemmen. Hebben je ads wel degelijk het succes dat je had verwacht en hoeveel mensen heb je kunnen bereiken? Hoeveel personen hebben ook daadwerkelijk op je advertentie geklikt en iets aangekocht? Allemaal vragen waar de verschillende analyse-tools van Facebook je bij kunnen helpen!

Facebook marketing is kortom een essentieel hulpmiddel voor bedrijven en zelfstandigen die méér succes willen. De online wereld kan tegenwoordig niet meer losgekoppeld worden van de bedrijfswereld, dat is zeker. Dankzij doelgerichte goedkope en overzichtelijke Facebook advertenties is die samensmelting compleet, en kan je zoveel meer uit je bedrijf halen!